Autok berakása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tommy   
2008. december 05. péntek, 16:08
Hogyan tehetsz be egyedi festéseket a FlatOut ® 2 játékba

Először is le kell töltened egy programot amivel ki tudod csomagolni a játék adatát tartalmazó fájlokat.
Itt találod meg: LINK <ha kattintásra nem töltődik le, akkor: jobb gomb majd cél / hivatkozás mentése más néven>

Miután letöltötted a ".RAR" fájlt, csomagold ki valahová a gépen, majd indítsd el a kicsomagolt mappában található: "bfs2pack_gui.exe"-t! Egy kis ablak fog megjelenni.


Ezután keresd meg a FlatOut 2 játék főmappáját, majd a benne található "fo2a.bfs" fájlt, majd húzd rá az egérrel az előbb megnyitott program kis ablakára. Ezután be fog jönni egy mappaszerkezet ablak, azt hagyd úgy, mert ha elállítod, nem a játék mappájába fogja kicsomagolni az adatokat. Nyomj egy OK-t!

Ezután a kis programban, el fog indulni alul egy csík, és mutatja az éppen kicsomagolt fájlt is a csík fölött. Ez a művelet eltarthat akár 8-10 percig is, ezért légy türelmes, mire végez.


Ha végzett akkor jöhet a következő fájl, "fo2b.bfs". Ugyanígy mint az előbb ráhúzod a programra, és nyomsz egy OK-t!
Miután ezt is sikerült kicsomagolnia, jöhet az következő fájl is, "fo2c.bfs". Szintúgy mint eddig, ráhúzod és OK!
Még egy fájl van hátra amit ki kell csomagolni, ez pedig a "patch1.bfs". Rutinosan, ezt is kicsomagolod.


Miután minden fájlt (összesen 4 darab) kicsomagoltál, és mindent jól csináltál, lesz a játék főmappájában egy "data" nevű mappa.
Ez kell nekünk de mielőtt hozzálátnál a festések lecseréléséhez, még van egy dolgunk előtte, ami igazán fontos mert enélkül nem fog működni.


A játék főmappájában található "fo2a.bfs; fo2b.bfs; fo2c.bfs; patch1.bfs; patch; filesystem" fájlokat át kell nevezned a következőre:


"fo2a.bfs.orig; fo2b.bfs.orig; fo2c.bfs.orig; patch1.bfs.orig; patch.orig; filesystem.orig" (szóval minden fájl után odaírod, hogy: ".orig")


Ez azért kell mert mostantól a játék nem az eredeti fájlokból fogja betölteni a programot, hanem a kicsomagolt "data" mappából, amiben ha módosítasz valamit akkor azt a játékban is láthatod.


Megjegyzés: Erősen ajánlott a "data" mappáról egy biztonsági másolatot készíteni, mert ha valamit módosítasz, és nem lesz jó, vagy vissza szeretnéd rakni az eredeti változatát, akkor lesz honnan visszamásolni az erdeti fájlokat.


Ennyi is lenne összességében, a kicsomagolás folyamata, de még egy gondolatot leírnék:


Ha többé nem szeretnéd azt, hogy a játék a módosítható mappából töltse be programot, akkor csak annyi a dolgod, hogy az alap fájlok végéről a ".orig" kiterjesztést letörlöd, és ezennel vissza is állt a játék erdeti állapotába. *


Ha újra szeretnéd kicsomagolva használni a játékod, akkor visszaírod a ".orig" szócskát a fájlok végére, és máris a "data" mappából tölt be a játék, feltéve ha nem törölted le a "data" mappát.


* (Ezután ha akarod akkor letörölheted a "data" mappát is de ebben az esetben, ha újra át szeretnél rajzolni valamit a játékban, újra ki kell csomagolnod a négy fájlt!)
Mostmár ha töltöttél le festéseket a következő helyre kell bemásolnod, hogy bekerüljön a játékba:


"data" mappabán található "cars" mappa, azon belül pedig a kiválasztott autó mappája. Az autók listáját lentebb találjátok meg.


Az egyik fájl (pl. skin2.dds) tartalmazza az autó festését, a második (pl. skin2_damaged.dds) pedig az összetört / összekarcolt festést. Ha azt szeretnéd, hogy a menüben is megjelenjen az új festés akkor az első fájlt (pl. skin2.dds) be kell msáolnod a "data" - "menu" - "cars" - kiválaszott autó, mappába is.


Nagyjából ennyi is lenne.
Autók listája, a könnyebb megtalálás érdekében: LINK
 

BelépésHányan olvasnak minket?

Oldalainkat 10 vendég böngészi

Partnereink

X-Cheats - Játék Cheat Kód, PC Playstation Xbox Nintendo Wii hungary